Yrityksen kustannustuki

Kustannustuki on yleinen tuki yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tuki on haettavissa 7.7.2020–31.8.2020.

Tukeen oikeutetaan, jos yrityksen toimialalla liikevaihto on pudonnut vähintään 10 % vertailuajankohtana. Lisäksi edellytetään, että yrityksen tukikauden liikevaihto on pudonnut yli 30 % vertailuajankohtaan nähden.

Tukea ei voida myöntää, jos yrityksen koko vertailukauden liikevaihto on yhteensä alle 20 000 euroa. Tukea ei myönnetä, jos sen määrä jää alle 2000 euron.

Tuettaviin kiinteisiin kustannuksiin luetaan vuokrakulut ja muut kulut omassa käytössä olevasta kiinteistöomaisuudesta, laite- ja esinevuokrat sekä käyttöoikeuskorvaukset ja lisenssimaksut.

Lue tarkemmin: Yritysten kustannustuki

 

Miten hakea tukea?

Hae yrityksesi toimialaluokitus Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ).

YTJ, yritys- ja yhteisötietojärjestelmä

Tarkista Valtiokonttorin palvelussa, kuuluuko toimiala kustannustuettaviin.

Kustannustuettavat toimialat

Ennen kustannustuen hakua kannattaa tarkistaa, että kaikki tuen myöntämisen edellytykset varmasti täyttyvät. Useat hylkäykset ovat johtuneet näiden edellytysten puuttumisesta.

Ohjeet tuen hakuun

Valtiokonttorin asiointipalvelussa voit täyttää hakemusta, tallentaa sen tarvittaessa keskeneräisenä, lisätä liitteitä ja lähettää hakemuksen eteenpäin.

Hakemus Valtiokonttorin asiointipalvelussa

Jos yrityksesi toimiala ei kuulu kustannustuettaviin, voit olla oikeutettu hakemaan tukea erityisen painavista syistä. Lue Valtiokonttorin Yritysten kustannustuki-sivulta tarkemmat ohjeet tähän liittyen.

Huomioi, että korona-ajan yritystuet yhteensovitetaan eli muut suorat tuet (Business Finland, ELY) vähennetään kustannustuesta.

• Yksinyrittäjätuki 100 %
• ELY kehittämistuki 70 %
• Business Finland kehittämistuki 70 %
• Muut koronapandemian vaikutuksia lieventämään säädetyt tuet

HUOM! Kiinnitä hakemuksessa erityistä huomiota hyväksyttävien kiinteiden kulujen määritykseen. Puutteellisesti tai väärin ilmoitettuna tämä on ollut yleisin syy hakemusten hylkäämiseen.

Tarvitsetko apua?

Jäikö joku kysymys askarruttamaan, haluaisitko lisätietoja jostain aiheesta asiantuntijoiltamme tai apua hakemusten tekoon? Pyydä yhteydenottoamme.